Personal branding: verzorg je eigen PR

Personal branding is het gericht promoten van jezelf als merk, om finaal je bedrijf te doen groeien. Je eigen PR verzorgen dus. Mensen kopen pas als ze iemand kennen en vertrouwen. Zeker in de dienstensector niet te onderschatten. Of kies je bewust voor een ondernemersleven in de schaduw? Dan kan perfect als je alleen maar droge producten verkoopt. Zolang het maar een bewuste keuze is.

Personal branding is wat anderen over jou zeggen. Dus een voortdurende uitdaging om de juiste perceptie te creëren. De wondere wereld van de perceptie : wie daarvan aan het stuur staat, is meester van het universum.

Je hoeft niet de volgende Richard Branson te worden. Ervoor zorgen dat je doelgroep op een positieve manier weet wie je bent, en wat je bedrijf voor hen kan betekenen, is al meer dan genoeg.

Dankzij het internet en vooral de sociale media is personal branding een stuk makkelijker geworden dan vroeger, vanwege de grote zichtbaarheid. Maar tevens een stuk delicater, omdat je sporen op het internet nooit meer verdwijnen.

Een aansprekend persoonlijk verhaal is de eerste stap. Authenticiteit is de sleutel. Wees jezelf en blijf consistent in je boodschap.

Probeer geen perfectionist te zijn, mensen doorprikken schone schijn. Doseer en hou vol. Je bent er namelijk de rest van je zakenleven mee bezig.

Meer marketing know-how? Lees het boekje “Back to Basics” van de Marketeer.
Of praat eens met hem.