Klantcase : Wittenstein
 

Wittenstein Benelux maakt deel uit van de Wittenstein AG groep, de internationale leider in mechatronische precisie-aandrijvingen. Wittenstein BVBA is verantwoordelijk voor de verkoop-, technische en calculatieservice voor de Benelux. Wittenstein ontwikkelt, produceert en verdeelt hoog precisie planetaire tandwieloverbrengingen en volledige elektromechanische aandrijfsystemen. Met hun innovatieve producten en systemen is Wittenstein de maatstaf in de wereld van de aandrijftechniek. Hun oplossingen worden gebruikt in diverse branches uit de industrie: robotica, gereedschaps- en verpakkingsmachines, voedingsindustrie, Formule 1, papier- en printmachines, medische technologie, lucht- en ruimtevaart. de Marketeer hielp tussen 2008 en 2013 Wittenstein Benelux met diverse marketing- en communicatieprojecten.

 

Communicatie rond naamsverandering van alpha in Wittenstein

alpha benelux was een dochtermaatschappij van de Duitse multinational Wittenstein. In 2008 onderging alpha wereldwijd een naamsverandering: alpha werd Wittenstein. Alle Wittenstein bedrijven werden onder één merk en identiteit gebracht.
de Marketeer verzorgde o.a. de postmailing en de e-mailing waarmee de Benelux relaties van de naamsverandering op de hoogte werden gebracht. Tevens werd een nieuw marketingcommunicatieplan opgemaakt.

 

Marketingadvies voor Wittenstein Benelux

Wittenstein Benelux wou in 2008 zijn marketinginspanningen verhogen. de Marketeer zat tussen 2008 en 2013 regelmatig samen met de zaakvoerder voor concreet marketing- en communicatieadvies. In het marketing- en communicatieplan werden een aantal duidelijke keuzes gemaakt. Een audit lag aan de basis van dit plan.

 

E-newsletter voor klanten en relaties

Wittenstein Benelux communiceert op een structurele manier met zijn klanten en relaties via een e-newsletter.
de Marketeer zorgde tussen 2010 en 2013 voor de volledige realisatie van deze digitale nieuwsbrief : layout, verwerken van de basisteksten van het bedrijf, extra copywriting, technische ontwikkeling in html, databasebeheer, verzending en rapportage via een online e-mailing platform.

 

Nieuws en know-how op de Wittenstein blog

Om de artikels van de e-newsletter een vaste plaats te geven op het internet werd een blog opgezet.
de Marketeer zorgde voor de opstart en de volledige realisatie van deze blog.

wittensteinbenelux.wordpress.com

 

Bedrijfsbrochure & productflyers

Om de verschillende producten van Wittenstein te kunnen voorstellen aan de klanten werden, naast een bedrijfsbrochure, ook een reeks productflyers ontwikkeld.
de Marketeer zorgde voor het concept, de vormgeving en het drukwerk. Voor de bedrijfsbrochure werd tevens voor de copywriting gezorgd.

 

Online advertising in vakmedia

Met een doelgerichte bannercampagne in de digitale nieuwsbrieven van enkele vakmedia in de Benelux verhoogde Wittenstein in 2011 zijn visibiliteit.
de Marketeer verzorgde de volledige online advertisingcampagne : planning, media-buying, creatie van de verschillende banners, opvolging.

 

Ook zo'n acties voor uw bedrijf?